Recyklohry

30.09.2011 21:16

 

Cieľom projektu je zvýšiť povedomie o triedení odpadov u mladej generácie a tiež zaistiť recykláciu drobných elektrozariadení v čo najvyššej miere.

V rámci projektu Recyklohry bola  naša škola vybavená zbernou nádobou na vyradené drobné elektrozariadenia. Zberná nádoba poskytnutá spoločnosťou ASEKOL SK je umiestnená na chodbe v budove Špeciálnej základnej školy.

Každý žiak  nosil nepotrebné drobné elektrospotrebiče (napríklad starý mobil, kalkulačku, telefón, žehličku, hriankovač, varnú kanvicu).

Naši žiaci sa zapojili  tiež do zábavných hier a súťaží, výtvarných či fotografických úloh  a kvízov z oblasti triedenia a recyklácie odpadov, ktoré organizátor projektu zadával.

Za  splnené úlohy naša škola získala body, za ktoré žiakom budeme môcť obstarať rôzne učebné pomôcky, hry aj vybavenie pre voľný čas. Katalóg odmien a ďalšie informácie o projekte sú nám k dispozícii na www.recyklohry.sk.

Rodičia, aj vy sa môžete do Recyklohier zapojiť. Ak máte doma vyradené drobné elektrospotrebiče, venujte ich svojim deťom. Zaistíte tak ich recykláciu a svojim deťom pomôžete získať body na nákup odmien.