Týždeň v Heľpe

23.10.2011 22:14

 

 

Druhý októbrový týždeň si budú naši žiaci pamätať hádam aj celý život. Boli sme totiž v škole v prírode spojenej s plaveckým výcvikom. Druhým domovom sa nám na celý týždeň stal penzión Majk v Heľpe. V pondelok odcestovalo 12 žiakov, ktorí museli splniť prísne výberové kritériá (výborný prospech, ukážkové správanie a príkladná hygiena). Niektorí rodičia prišli žiakov odprevadiť, aby sa ubezpečili, že bude o ich deti dobre postarané.

Naložili sme všetky cestovné tašky, batohy i igelitky so šatami, ale aj kufre a vrecia s hrami, loptami, encyklopédiami, raketkami, farbičkami a všemožnými inými vecami, aby sme boli pred nudou vždy o dva kroky napred.

V Heľpe nás privítal usmiaty personál penziónu Majk a celý týždeň sme sa vďaka ich srdečnosti a ústretovosti cítili ako doma.

Žiadna nuda!!! Podľa podrobného rozplánovania sa žiakom striedali didaktické, rozumové i pohybové hry s aktivitami na rozvoj manuálnych a koordinačných zručností. Hrávali sme futbal, petang, kroket, bedminton i volejbal na multifunkčnom a futbalovom ihrisku. Najviac sme sa ale tešili na bazén. Žiaci sa rýchlo osmelili a s pomocou pani učiteliek robili v plávaní obrovské pokroky. Naučili sa splývať, ponárať a niektorí dokonca aj plávať, hoci to skúšali prvýkrát v živote. Keď sme sa žiakov opýtali, ako sa mali, odpovedali: „fantasticky.“ Aj rodičia boli nadmieru spokojní a niektorí sa prišli do školy osobne poďakovať.

Škola v prírode spojená s plaveckým výcvikom bola naším posledným výletom, ktorý sme absolvovali vďaka projektu „Môj zážitok a poznanie – cesta k mojim vedomostiam“ Operačného programu Vzdelávanie Opatrenie 1.1 „Premena tradičnej školy na modernú“ s kódom projektu: 261 1013 0246 spolufinancovaného z Európskeho sociálneho fondu. Nezabudnuteľný týždeň nás bude hriať pri srdiečku veľmi, veľmi dlho.